Arthur Van Doren: De Lionel Messi van het hockey
Jens Nimmegeers
| 0 reacties

Arthur Van Doren mikt samen met de Red Lions op Olympisch Goud

Arthur Van Doren: De Lionel Messi van het hockey
Foto: © photonews

In het hockey behoort België tot de absolute wereldtop en beschikt het met Arthur Van Doren ook nog eens over de beste speler ter wereld. Hij is één van de spelers die ons land naar een gouden medaille op de Spelen moet leiden. Een portret.

Alleskunner die voor hockey kiest

Arthur Van Doren had altijd een goede aanleg voor sport en deed in zijn jeugd dan ook aan verschillende sporten. Zijn keuze viel uiteindelijk wel op hockey en dat heeft hij zich nog geen moment beklaagd.

Arthur Van Doren

Van supertalent tot wereldster

Van Doren doorloopt de jeugdcategorieën van KHC Dragons en daar hebben ze al meteen door wat voor supertalent hij is. Op amper 15-jarige leeftijd maakt hij al zijn debuut voor het eerste team en amper twee jaar later debuteert hij voor de Red Lions.

Van Doren wordt wereldwijd gezien als een van de grootste talenten en wordt dan ook door de Internationale Hockeyfederatie (FIH) verkozen tot rijzende ster van het jaar.

van doren manpreet

Niet alleen individuele prijzen

In 2018 kiest Van Doren voor het Nederlandse Bloemendaal en manifesteert hij zich als de beste speler ter wereld. Hij wordt twee keer op rij verkozen tot speler van het jaar en wint de prijs voor beste speler op het EK en WK. Van Doren verdiende het volgens velen ook om voor een derde keer op rij tot speler van het jaar verkozen te worden, maar de prijs ging naar naar de Indiër Manpreet Singh.  Ondertussen wordt hij her en der de Lionel Messi van het hockey genoemd.

Maar niet alleen op individueel vlak wint Van Doren de ene prijs na de andere. Met KHC Dragons wordt hij vijf keer kampioen, net als in zijn eerste seizoen bij Bloemendaal. Met de Red Lions wint hij in 2018 het Wereldkampioenschap, een jaartje later doen ze dat kunststukje netjes over door het Europees Kampioenschap binnen te halen.

In 2016 lopen Van Doren en de Red Lions net Olympisch goud mis, nadat het in de finale verloor van Argentinië.

Op weg naar goud?

De Red Lions en Van Doren wisten zich al te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio en zijn de uitgesproken favoriet om de eindwinst binnen te halen. Van Doren zal dan 26 jaar zijn en heeft zijn beste jaren nog voor zich.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws