Wisselend succes: Red Lions revancheren zich wél voor eerdere nederlaag tegen Argentinië, Red Panthers niet

Onze nationale hockeyteams gaven Argentinië nogmaals partij. De Red Lions wonnen, de Red Panthers niet. Beiden hadden hun eerste ontmoeting met de Argentijnen reeds verloren. Onze mannenploeg zette nu dus wel de puntjes op de i.

De Lions waren gebrand op revanche en dat resulteerde in het eerste kwart in een festival aan strafcorners. Het kon niet anders dan dat eentje wel een doelpunt opleverde en dat kwam op naam van Alexander Hendrickx. België controleerde ook het vervolg van de wedstrijd.

Af en toe liet Argentinië eens een schuchtere poging noteren, maar zo breng je de Red Lions niet van slag. Vijf minuten voor het einde hadden de Belgen zekerheid over hun overwinning: ook Loïck Luypaert verzilverde een strafcorner. In de slotminuten drong Argentinië wel nog aan, doelman Van Doren hield echter zijn netten schoon.

HATTRICK VAN ARGENTIJNSE

De Red Panthers konden niet vermijden wat de Red Lions wel deden: dat het twee nederlagen werden tegen hun Argentijnse collega's. Ook twee keer met dezelfde cijfers: 3-1. Nochtans bracht Lucie de Breyne de Panthers op voorsprong na, jawel, een strafcorner. Dat deed ook Agustyna Gorzelany na de pauze... Liefst drie keer! Ze was zo de kwelduivel van de Belgische vrouwen.