Red Lions behalen tweede overwinning tegen Groot-Brittanië, Red Panthers moeten nipt het onderspit delven
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Red Lions behalen tweede overwinning tegen Groot-Brittanië

Red Lions behalen tweede overwinning tegen Groot-Brittanië, Red Panthers moeten nipt het onderspit delven
Foto: © photonews

Opnieuw slechts één van onze nationale hockeyploegen dat Team GB klopt. De Red Lions en de Red Panthers hadden dat natuurlijk graag allebei gedaan. Onze dames konden dit keer geen shoot-outs afdwingen. Succes na een uur hockey werd wel geboekt door de Red Lions.

Calnan wist er 0-1 van te maken en zo moesten de Red Lions achtervolgen, in tegenstelling tot de wedstrijd van zaterdag. Dohmen was toen matchwinnaar en scoorde na een assist van Cosyns. Bij een strafcorner stond Hendrickx aan het kanon: 2-1 voor de Belgen. Die score wijzigde niet meer, de Red Lions waren dit weekend dus goed voor twee zeges tegen Groot-Brittaniê.

De Red Panthers was geen overwinning gegund. Na een eerste sterke partij tegen de Britse dames, die eindigde op 1-1 en verlies in de shoot-outs, trokken de Panthers zondag binnen de reguliere speeltijd nipt aan het kortste eind. Owsley zorgde al voor de 0-1 door een strafcorner te benutten.

PANTHERS VERLIEZEN DOOR STRAFCORNERS

Er kwam wel een reactie van de Belgische dames: Barbara Nelen werkte na een voorzet van Alix Gerniers de gelijkmaker binnen. Groot-Brittanië bleef wel aardig wat strafcorners afdwingen en zo liet de 1-2 van Robertson de Red Panthers met lege handen achter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws