Sportief drama voor Red Panthers: geen deelname aan Olympische Spelen na verlies tegen China in shoot-outs
Redactie
| 0 reacties

Red Panthers geven 2-0 uit eerste match nog weg en lopen in shoot-outs de Spelen mis

Sportief drama voor Red Panthers: geen deelname aan Olympische Spelen na verlies tegen China in shoot-outs
Foto: © photonews

Immense teleurstelling bij onze nationale vrouwenploeg in het hockey: de Red Panthers mogen niet naar de Olympische Spelen in Tokio. Het moest voor dat ticket strijden in twee barragematchen. Na winst in het eerste duel liep de tweede wedstrijd faliekant af.

Ondanks dat de Red Panthers tweemaal buitenshuis in actie moesten komen tegen tegenstander China, begonnen ze als uitgesproken favoriet aan deze dubbele confrontatie. In de eerste wedstrijd bleek ook waarom: de Belgische dames wonnen met 0-2 en zaten op koers voor de Spelen.

STRAFBAL EN OWNGOAL ZORGEN VOOR HORRORSCENARIO

Geen vuiltje aan de lucht dus, maar in de tweede wedstrijd sloeg de stress toe en maakten de Panthers een bange indruk. Tot vijf minuten voor het einde hielden ze wel nog stand. Via een strafbal kwam China op 1-0. Het horrorscenario werd compleet toen nog geen minuut later het 2-0 werd via een owngoal van Alix Gerniers.

Plots stond het ticket voor de Olympische Spelen in Tokio op het spel in een shoot-out en dat is niet meteen de specialiteit van de Red Panthers. Dat bleek ook deze keer. China won de shoot-outs met 2-1 en mag in tegenstelling tot België in 2020 naar Japan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws