Allerhoogste goed ligt te wachten op Red Lions: na WK en EK staan sterren ook meer dan gunstig voor olympisch goud
Redactie
| 0 reacties

Red Lions na Europese titel meer dan ooit favoriet op Olympische Spelen

Allerhoogste goed ligt te wachten op Red Lions: na WK en EK staan sterren ook meer dan gunstig voor olympisch goud
Foto: © photonews

Eerste wereldkampioen worden en dan ook het volgende Europees kampioenschap naar je hand zetten, dan kan niemand er nog om heen. België is de nieuwe wereldmacht in het mannenhockey. Het moet lukken om dat nog zeker een jaar vol te houden om dan nog te oogsten op de Spelen.

De opmars van het hockey in België is natuurlijk al lang aan de gang, maar wat de Red Lions verwezenlijken is ronduit buitengewoon. Zowel de wereldtitel als de Europese titel pakken: het is enkel de grootste teams over de sportgrenzen heen gegeven. En dit slechts één jaar voor de Olympische Spelen. Een snelle terugval hoeven we niet te verwachten. Alles wijst erop dat de Lions ook in Tokio sterk voor de dag zullen komen.

Eén van de belangrijkste vaststelling voor deze redenering, is dat de ploeg veel meer regelmaat aan de dag legt. Het is ook weerbaar en kan de rug rechten in moeilijke situaties. Die mentale sterkte in topwedstrijden is misschien wel het grote verschil met x aantal jaar geleden. Bovendien is de selectie de voorbije jaren telkens vernieuwd met nieuwe aanstormende talenten die stappen zetten.

OMGEKEERDE BEWEGING DAN ORANJE

Ook de situatie in de anderen hockeylanden schept mogelijkheden. Nederland bijvoorbeeld is traditioneel een sterk hockeyland, maar zit momenteel in een dipje. Dit is dus nu ook het moment om daar van te profiteren. Terwijl Oranje in een enigszins negatieve tendens zit, worden de Red Lions alleen nog maar sterker.

De triomfen van de Lions zijn overigens geen toeval, maar ook mee het gevolg van het feit dat de spelers heel wat tijd samen op het trainingsveld spenderen. Ze zijn allemaal actief in België of Nederland. Dat zorgt voor een voordeel ten opzichte van de concurrentie.

ALLE INGREDIËNTEN AANWEZIG

De sport heeft in zijn geheel een boost gekregen in de voorbije jaren en wordt in ons land nog verder uitgebouwd. Jaren werk is aan het huidige succes vooraf gegaan en dan verdwijnt dat echt niet zomaar. Rest op sportief vlak voor de nationale ploeg na winst op WK en EK nog één doel: olympisch kampioen worden. Alle ingrediënten zijn aanwezig om het in 2020 waar te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws