"Professioneel toegewerkt naar dit EK": Red Panthers steeds ambitieuzer en weten welke match wellicht doorslag geeft
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Judith Vandermeiren hoopt op EK goed te scoren in functie van Olympische Spelen

"Professioneel toegewerkt naar dit EK": Red Panthers steeds ambitieuzer en weten welke match wellicht doorslag geeft
Foto: © photonews

Dat de Red Lions als wereldkampioen voor de Europese titel gaan, is logisch. Ook hun vrouwelijke collega's starten echter met ambitie aan het EK in eigen land. Ze krijgen wel meteen Nederland - de zwaarste brok - op hun bord. Voorts houden ze vooral het olympisch ticket in het achterhoofd.

Dat is alleszins het geval bij Judith Vandermeiren. Zij heeft de Red Panthers de voorbije jaren steeds sterker zien worden. "Vooral op fysiek vlak zijn we veel sterker geworden. Onze selectie heeft een hele metamorfose ondergaan. We hebben echt professioneel toegewerkt naar dit EK", laat Vandermeiren optekenen in GvA.

OLYMPISCH TICKET

"Als we erin slagen Europees kampioen te worden, hebben we ons olympisch ticket op zak. Met het oog daarop is het zeker van belang op dit EK zo hoog mogelijk te eindigen. Dat kan ons hoger op de wereldranglijst brengen", weet Vandermeiren.

IN ELKE WEDSTRIJD IETS HALEN

Ze weet alvast waar de tegenstand uit de groepsfase zich bevindt. "Nederland staat eerste, Spanje zevende. Rusland bevindt zich niet bij de eerste twintig. We moeten in elke wedstrjid iets halen. Tegen Nederland zal dat natuurlijk moeilijk zijn. De wedstrijd tegen Spanje wordt wellicht doorslaggevend. Rusland mogen we dan weer niet onderschatten." Beginnen doen de Panthers tegen Oranje, zaterdagavond om 20u30.

Bij de start van het EK gaat het ook over verschillen tussen mannen en vrouwen. Hebben de dames iets meer schrik om spieren te kweken? "In sporttenue valt het wel mee, maar met een kleedje aan ligt dat toch iets moeilijker. Een supergespierde vrouw vind ik toch niet mooi, maar het hoort erbij." De outfits van de Panthers ogen wel elegant. "Zelfs als topsporter wil je toch niet - bij wijze van spreken - als manwijven rondlopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws