Red Lions hebben hetzelfde voor als tegen Spanje, shoot-out loopt nu wel goed af
Redactie
| 0 reacties
Red Lions hebben hetzelfde voor als tegen Spanje, shoot-out loopt nu wel goed af

Het is voorlopig nog wat zoeken en tasten voor de Red Lions in de Pro League. Ze speelden zich in Nieuw-Zeeland wel naar een goede positie, maar gaven net als tegen Spanje een voorsprong van twee doelpunten uit handen. België won wel de shootout met 2-4.

De Red Lions werden koud gepakt door een strafbal van Inglis. Charlier maakte gelukkig wel snel gelijk. Drie minuten voor de pauze stond er een Belgische voorsprong op het bord. Penneveaux had daarvoor gezorgd. Er volgden nog heel wat doelpunten in de tweede helft. Van Doren wiste de gelijkmaker van Sarikaya uit.

Toen Charlier een tweede keer de weg naar doel vond, leek een Belgische overwinning in de maak. In twee minuten tijd ging het echter van 2-4 naar 4-4. Nadat Woods een strafcorner benutte, profiteerde Jenness van een foutje van Van Doren.

ZEGE IN SHOOTOUT LEVERT PUNT OP

Er kwam dus ook nu weer een shootout aan te pas. Daarin deed België het goed. Van Aubel, Denayer, Wegnez en De Sloover wisten te scoren. Zo krijgt onze nationale hockeyploeg er toch nog een puntje bij in de Pro League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws