Red Lions moeten ondanks ruime overwinning langs achtste finales passeren
Redactie
| 0 reacties

Zege tegen Zuid-Afrika levert Red Lions geen rechtstreekse kwartfinale op

Red Lions moeten ondanks ruime overwinning langs achtste finales passeren

Zoals verwacht hebben de Red Lions in hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het WK komaf gemaakt met de Zuid-Afrikanen. België was veel te sterk en haalde het vlot met 5-1. Helaas was het niet voldoende om nog de groepswinst te pakken. België moet dus de achtste finales spelen.

Het was zelfs behoorlijk schrikken toen Spooner in de openingsminuut Zuid-Afrika op 0-1 zette. Hendrickx zette met twee strafcorners orde op zaken en tussenin had Gougnard al voor de voorsprong gezorgd. Ook Luypaert zette nog een strafcorner om en zorgde zo voor een 4-1-ruststand.

De wedstrijd was na de eerste helft dus al gespeeld. De Belgen gingen nog op zoek naar meer doelpunten, maar lieten enkele kansen liggen. Na goed voorbereidend werk van Gougnard maakte Charlier wel de 5-1. India won met dezelfde cijfers van Canada en mag als groepswinnaar rechtstreeks naar de kwartfinales.

PAKISTAN WELLICHT VOLGENDE TEGENSTANDER

Die eer is dus niet weggelegd voor België. De Red Lions tellen evenveel punten dan India, maar hebben een minder goed doelpuntensaldo. Wat betekent dat onze nationale hockeyteam de achtste finales moet afwerken. Meer dan waarschijnlijk is de tegenstander dan Pakistan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws