Belgian Lions voor laatste groepsmatch: "Niet meer bezig met eerste plek"
Redactie
| 0 reacties

Red Lions denken niet meer aan groepswinst op WK

Belgian Lions voor laatste groepsmatch: "Niet meer bezig met eerste plek"

De Red Lions, onze Belgische hockeymannen, spelen zaterdag hun laatste groepswedstrijd op het wereldkampioenschap in India. Zuid-Afrika is de tegenstrever van dienst, maar aan groepswinst denkt België niet meer.

België heeft net als gastland India 4 punten in groep C, maar het doelsaldo speelt in het nadeel van ons land. Met 4 doelpunten verschil tegenover India zullen de Red Lions zich wellicht mogen opmaken voor een barragewedstrijd op dinsdag, voor ze aan de kwartfinales kunnen beginnen. India speelt namelijk tegen Canada en het lijkt vrij onwaarschijnlijk dat België dat grote verschil nog kan ophalen tegen Zuid-Afrika. 

"Eerlijk gezegd denken we in het team niet echt meer aan de eerste plaats", zegt middenvelder Nicolas De Kerpel in HLN. "We hebben zelfs niet gepraat over het aantal doelpunten dat we moeten maken om India voorbij te steken. We willen deze groepsfase gewoon beëindigen met een goed collectief gevoel."

Rij achteruit

Dohmen is er niet meer bij, net als Stockbroekx. Zo wordt De Kerpel wellicht een rij achteruit geschoven in de komende match(en). "Ik ben polyvalent. Gezien het mogelijk uitvallen van spelers door ziekte of blessures, is dat één van de redenen waarom Shane McLeod me heeft geselecteerd", zegt De Kerpel nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws