België niet voorbij gastland in match met twee gezichten

België speelt gelijk tegen gastland India op WK

België niet voorbij gastland in match met twee gezichten
Foto: © photonews

Het succes tegen Canada heeft niet helemaal een vervolg gekregen voor de Red Lions op het WK. Het Belgische nationale hockeyteam speelde tegen gastland India ook wel een sterke eerste helft, maar na de pauze waren de rollen omgekeerd. De Lions sleepten wel nog een punt uit de brand.

Wie deze wedstrijd zou winnen, was zo goed als zeker van rechtstreekse kwalificatie voor de kwartfinales. Daar had België wel zin in. Het had meer dan zestig procent balbezit in de eerste helft en Hendrickx zette een strafcorner om. De Belgen bleven domineren, maar Boon trof de paal.

GOUGNARD REDT NOG EEN PUNT

Een heel ander spelbeeld in de tweede periode, want nu was het India dat de lakens uitdeelde. Van 0-1 ging het naar 2-1. Harmanpreet en Simjanreet waren de doelpuntenmakers. Het zag er zo plots slecht uit voor een overvleugeld België, maar Gougnard maakte wel nog de 2-2.

Zo staan India en België met gelijke punten in groep C. Het doelpuntensaldo is wel in het voordeel van India. De Red Lions zullen dus wellicht vrede moeten nemen met de tweede plaats en de achtste finales moeten afwerken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws