Belgische hockeyers willen van eeuwige tweede af: "Moeten leren finales winnen"
Redactie
| 0 reacties
Belgische hockeyers willen van eeuwige tweede af: "Moeten leren finales winnen"
Foto: © photonews

De Belgische hockeymannen staan aan de absolute wereldtop, maar een groot tornooi winnen zat er nog niet in. Al te vaak strandden de Red Lions in de finale.

De finaleronde van de World League begint vandaag, met België als kanshebber op de eindzege. "De verloren EK-finale tegen Nederland was een kleine teleurstelling, maar de lat ligt hoog", zegt Loïck Luypaert aan Sporza. "Tegenwoordig zijn we niet blij meer met een plaats onder de top vier. We moeten dan ook zorgen dat we tegen de kwartfinales op oorlogssterkte zijn."

Eerste tegenstander wordt Argentinië, waar de finale op de Olympische Spelen van verloren werd. "We hebben de oefenwedstrijd tegen Argentinië vrij eenvoudig gewonnen. Dat geeft een goed gevoel, maar meer ook niet. Morgen wordt het een heel andere wedstrijd. We hebben nog een eitje te pellen met hen."

Er hangt nog een parfum van revanchen rond het duel na Rio -Loïc Luypaert

"De Argentijnen hebben hun spelersgroep verjongd. De vraag is hoe ze voor de dag gaan komen. Ik verwacht een gesloten wedstrijd. Er hangt nog een parfum van revanche rond het duel na Rio, maar de poulewedstrijden bepalen niet alles."

Toch moet België eens van het etiket van eeuwige tweede af. "Wat ons doel is? Hopelijk halen we de top vier en kunnen we dan een gooi doen naar de top twee. Alles hangt af van de kwartfinale. Het is geen EK of WK, maar we moeten eens leren om finales te winnen. Anders zien mensen ons nog als de eeuwige tweede."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws