Red Lions zien het zitten: "Na zilver en brons willen we goud"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Red Lions zien het zitten: "Na zilver en brons willen we goud"
Foto: © photonews

De Red Lions, onze nationale hockeyploeg bij de mannen, zit nog steeds bij de beste teams ter wereld. De verliezende finalisten van Rio kunnen nu voor de Europese titel gaan.

"Het is een lange zomer geweest, maar we hebben fantastische resultaten behaald", aldus Tom Boon aan Sporza. "Nu komt het EK eraan en daar hebben we de hele tijd voor getraind. Het gaat eindelijk beginnen."

Het EK is immers het hoofddoel van dit seizoen. "België staat dicht bij een titel", voegt bondscoach Shane McLeod eraan toe. "Maar alle puzzelstukjes moeten goed vallen. We hebben in Rio geproefd van het podium en dat smaakt naar meer."

Niet op het podium staan, zou een ontgoocheling zijn

-Shane McLeod

"Het zou een ontgoocheling zijn om niet op het EK-podium te staan. De hoop is om met goud te gaan lopen, maar er kan veel gebeuren. De spelers zijn alvast gebrand om die volgende stap te zetten."

De Belgen draaien immers al lang mee aan de top, maar de hoofdvogel afschieten, kon nog niet. "We willen heel graag een toernooi winnen. We waren tweede op het EK 2013 in eigen land en in Rio. Dat is een mooi resultaat, maar wel net niet", aldus Thomas Briels.

"Ik heb al brons en zilver behaald op het EK, maar heb nog geen beker. We willen gewoon die beker in de lucht steken", sloot de ancien ambitieus af.

Meer nieuws

Meer nieuws