België ziet bijzonder lang af met Duitsland maar heeft plek voor de finale na zinderend slot toch beet
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

De Red Lions hebben zich geplaatst voor de finale van het EK

België ziet bijzonder lang af met Duitsland maar heeft plek voor de finale na zinderend slot toch beet

De Red Lions hebben zich geplaatst voor de finale van het EK hockey. Na een zinderende halve finale waren ze uiteindelijk sterker dan Duitsland.

Aan de rust zag het er bijzonder somber uit voor onze Red Lions. Na doelpunten van Rühr en Fuchs zaten onze Red Lions in de problemen. De eerste minuut in kwart drie bleek uiteindelijk cruciaal, een Duitse strafcorner werd namelijk op de lijn gestopt. Normaal gezien altijd een strafbal, maar Vanasch zag dat een Duitser de bal had geraakt bij de stop. 

Een fractie later kregen de Belgen zelf een strafcorner. De poging van Boon ging door de benen van de doelman binnen. Plots was het geloof weer helemaal terug. 

Fantastisch vierde kwart 

Het was niet de dag van Hendrickx want vanop de strafcorner deed hij het niet zo goed als in de groepsfase. Toch hielp hij mee aan de gelijkmaker: de rebound werd opgepikt door Dohmen en De Kerpel duwde de 2-2 binnen.

Daarna ging het snel en Wegnez pakte uit met een van de punten van het toernooi. Hij zette zich door en vanuit een moeilijke hoek haalde hij verschroeiend uit. Duitsland besloot hun doelman te wisselen en in het slot zette Charlier de bevrijdende 4-2 op het bord. In de finale nemen onze Red Lions het nu op tegen Spanje, een haalbare kaart als je weet dat de Zuid-Europeanen in de groep met 5-0 werden afgestraft door de Lions. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws