EK Hockey staat voor de deur: wat kunnen de Belgen (M/V) in eigen huis? Onze prognose!

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
EK Hockey staat voor de deur: wat kunnen de Belgen (M/V) in eigen huis? Onze prognose!
Foto: © photonews

Het EK Hockey in Antwerpen staat voor de deur. En dus is de vraag: wat kunnen de Belgen in eigen land?

Voor de mannen staat er heel wat op het spel. Ze zijn als nummer 1 van de wereld eigenlijk verplicht om in eigen huis mooie dingen te laten zien.

Na het verlies in de finale van de Olympische Spelen (2016) en in de EK-finale tegen Nederland (2017) willen ze nu maar wat graag eens het goud pakken. En dat moet - zeker gesteund door het thuispubliek gewoon kunnen.

In een groep met Engeland, Spanje en Wales is groepswinst sowieso een must, daarna volgen vermoedelijk duels met Nederland en Duitsland in de halve finales en de finale (niet noodzakelijk in die volgorde). Het wordt dus twee keer erop of eronder, maar we zien het wel gebeuren.

Vrouwen

Bij de vrouwen is het een ander verhaal. De Panthers zijn zeker geen topfavoriet, verre van zelfs. Maar met het thuisvoordeel moet er misschien wel iets mogelijk zijn?

Nederland en Duitsland zijn hier vermoedelijk opnieuw de favorieten, ook van Engeland mag een en ander verwacht worden. Maar wie weet zijn de Belgen wel dé outsider die met pakweg brons aan de haal gaan?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws