Red Lions ongelukkig in epische derby, ook Red Panthers beperken de schade
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Nationale hockeyploegen verliezen in Nederland

Red Lions ongelukkig in epische derby, ook Red Panthers beperken de schade
Foto: © photonews

Een dag nadat ze in eigen huis verloren hadden, moesten de Red Lions en de Red Panthers onze noorderburen bekampen in Nederland. Zeker voor de Lions zat een overwinning er wel in, maar het pakte anders uit. Onze mannen verloren met 4-3. Onze dames leden een 2-0-nederlaag.

De Red Panthers hadden het in België niet slecht gedaan, want ze hadden slechts met het kleinste verschil verloren. Buitenshuis werd het een zware opgave: de Belgische dames lagen een hele match onder, maar speelden wel met een groot hart. Doelvrouw Picard speelde sterk, maar kon niet beletten dat Matla en Van Meesakker strafcorners zouden omzetten.

STRAFCORNERS VAN LIONS GAAN NIET BINNEN

Strafcorners afdwingen, dat deden de Red Lions aan de lopende band in een spektakelmatch. Deze omzetten in doelpunten bleek voor hen heel wat moeilijker. Elf pogingen leverden geen enkele treffer op. In het wedstrijdbegin was België overigens wel 0-2 uitgelopen, maar de Nederlanders gingen erop en erover naar 4-2.

Boon bracht België wel terug in de match. Het slotoffensief van onze landgenoten mocht niet baten. Het bleef bij 4-3 in een epische wedstrijd. De Red Lions blijven wel op de tweede plaats staan in de Pro League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws