Red Lions zijn leidersplaats kwijt ondanks comeback, Panthers zwaar onderuit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Gelijkspel tegen Duitsland kost Red Lions leidersplaats in Pro League

Red Lions zijn leidersplaats kwijt ondanks comeback, Panthers zwaar onderuit

Onze nationale ploegen hebben onder een loodzware zon het beste van zichzelf moeten geven. Zowel de mannen als de vrouwen namen het op tegen Duitsland. De Red Lions sleepten zich ondanks een dubbele achterstand nog naar 4-4. De Red Panthers verloren met 0-4.

De Red Lions gingen op zoek naar een vijfde overwinning op rij in de Pro League, maar Grambusch zorgde al snel voor een koude douche. Via Cosyns en Gougnard ging België van 0-1 naar 2-1. Nadien leek het echter de kant van de Duitsers op te draaien.

COSYNS EN HENDRICKX SLEPEN DRAW UIT DE BRAND

Grambusch maakte gelijk en zijn landgenoten Wellen en Miltkau leidden Duitsland naar 2-4. De bezoekers stonden er dus goed voor, maar in twee minuten tijd trok België de scheve situatie helemaal recht. Doelpunten van Cosyns en Hendrickx zorgden nog voor een gelijkspel. De Red Lions verloren wel de shoot-outs met 3-4 en moeten de leidersplaats in de Pro League afstaan aan Australië.

Voor de Red Panthers werd de interland tegen Duitsland nog een veel zwaardere klus. Door twee vroege doelpunten van Stapenhorst waren de Belgische dames al snel op achtervolgen aangewezen. Grote maakte er op strafcorner 0-3 van. Dé speelster van de match was ontegensprekelijk Stapenhorst, die met haar derde treffer de eindstand vastlegde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws