Red Lions springen naar koppositie na ruime zege, de Red Panthers vergaat het minder goed
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Red Lions halen uit in Brittanië en staan weer op kop in de Pro League

Red Lions springen naar koppositie na ruime zege, de Red Panthers vergaat het minder goed
Foto: © photonews

Onze nationale hockeyploegen stonden alweer voor een belangrijke opdracht in de Pro League. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen was het Verenigd Koninkrijk de tegenstander. De Red Lions zetten de Britten gemakkelijk opzij met 0-4. De Red Panthers hadden dan al met 2-0 verloren.

Het werd dus geen vrolijke partij voor de Belgische dames. De Red Panthers speelden hun minst goede wedstrijd tot dusver in de Pro League. Het moest dan ook lukken dat hun Britse tegenstandsters net hun beste wedstrijd afwerkten. Dan krijg je zo'n spelverloop: de Panthers verloren kansloos en konden niets tegen de nederlaag inbrengen.

DOHMEN AAN HET FEEST

De Red Lions behoren nog altijd tot de absolute wereldtop en dat hebben ze in de Pro League ook al meermaals laten zien. Er werd nog geen enkele keer verloren, ook niet in het Verenigd Koninkrijk. Florent Van Aubel zette België op het juiste spoor. Nadien scoorde John-John Dohmen nog twee keer en tussen beide treffers in vond ook Thomas Briels nog de weg naar doel.

België gaat dus weer aan de leiding in zijn groep. Met 15 punten uit 6 wedstrijden kan het immers een beter percentage voorleggen dan Australië. De Aussies hebben wel al 22 punten, maar hebben ook al 9 wedstrijden gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws