Red Lions verdacht van illegaal gokken
Redactie
| 0 reacties
Red Lions verdacht van illegaal gokken

De Red Lions haalden op het WK in India eindelijk hun langverwachte grote titel binnen, maar vandaag komen de Belgische hockeyers minder positief in het nieuws.

De kansspelcommissie heeft immers een onderzoek geopend naar mogelijke illegale weddenschappen door spelers en/of stafleden van de Red Lions. Het zou om een 20-tal wedstrijden gaan vanaf 2015 tot en met het WK in 2018. Dat heeft Marc Coudron, de voorzitter van de federatie bevestigd aan Sporza.

Volgens Waalse media zou het om drie spelers van de wereldkampioen hockey gaan. Er zou gegokt zijn tijdens het afgelopen WK, het WK daarvoor en ook in de Euro League en de Belgische competitie. "Uiteraard zullen wij dan als KBHB meewerken met de bevoegde instanties", aldus Denis Van Damme van de hockeyfederatie.

Spelers gecontacteerd

"Wij hebben de spelers gecontacteerd en gevraagd of ze betrokken waren bij online weddenschappen. Niemand heeft daar positief op gereageerd", gaat Van Damme verder. "Nu stelt zich de vraag of het verbod ook geldt voor een lid van de ploeg die niet geselecteerd werd voor het toernooi of zelfs voor een lid van de staf die niet op het wedstrijdblad stond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws