Keeper Vanasch over de wereldtitel: "De koning kent iets van hockey, hoor" & "Ik win liever met shoot-outs dan met 5-1"
Redactie
| 0 reacties

Vincent Vanasch heeft veel te vertellen na de gewonnen WK-finale tegen Nederland

Keeper Vanasch over de wereldtitel: "De koning kent iets van hockey, hoor" & "Ik win liever met shoot-outs dan met 5-1"
Foto: © photonews

Vincent Vanasch was dé Belgische held op 16 december. Hij belette de Nederlanders het scoren tijdens de reguliere wedstrijd en tijdens de shoot-outs kroonde hij zich tot matchwinnaar.

“Een finale win ik liever met shoot-outs dan met 5-1. Wat je dan voelt, is onbeschrijflijk”, geeft keeper Vincent Vanasch toe in een interview met De Zondag. “Een shoot-out is een mentaal spel. De tegenstander moet binnen de acht seconden scoren, dus de klok tikt in zijn nadeel. Ik probeer de aanvaller te vertragen zodat die zenuwachtig wordt en in de fout gaat.

De Red Lions kregen een fantastisch onthaal op de Grote Markt in Brussel. Veel grootser dan onze nationale doelman had durven dromen. “Ik hoopte op duizend mensen. Maar toch geen zesduizend! Toen we nog binnen waren kreeg ik een foto toegestuurd van buiten en ik dacht dat het om een van de Rode Duivels ging of dat die fake was.”

En de Lions werden ook door de koning ontvangen. “Hij zei dat we de waarden van dit land hebben uitgedragen en hij vroeg mij ook hoe ik al die ballen kon stoppen. Hij kent het spelletje wel hoor, zijn zoon Gabriel speelt hockey in Evere.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws