Red Lions flikken het: België voor het eerst wereldkampioen hockey!
Redactie
| 0 reacties

Red Lions zijn de nieuwe wereldkampioen hockey

Red Lions flikken het: België voor het eerst wereldkampioen hockey!
Foto: © photonews

De Red Lions hebben geschiedenis geschreven op het wereldkampioenschap hockey. Na een bloedstollende finale - niet voor hartpatiënten - werd Nederland pas na shoot-outs geklopt.

De primeur is zo een feit, want België kon zich nooit eerder tot wereldkampioen hockey kronen. Maar de loodzware druk is de Red Lions dus niet te veel geworden. In een gesloten wedstrijd had Tom Boon de beste kans om de score te openen, maar hij schoot nipt voorlangs. 

Shoot-outs moesten over de gouden plak beslissen. Het werden bloedstollende shoot-outs, want België miste 2x. Het kwam tot een 2-2 tussenstand en Vanasch redde een bal, waardoor De Sloover de karwei kon afmaken. 

Onder de loodzware druk bleef De Sloover koelbloedig en hij gaf de Nederlandse doelman geen schijn van kans: 3-2! Maar Oranje zag een voetfout. De videoref kwam tussen en gaf onze noorderburen gelijk. Van Aubel bracht ons land een tweede keer 3-2 voor en doelman Vanasch werd de matchwinnaar door de Nederlandse poging te stoppen. België is zo voor de eerste keer wereldkampioen! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws