Red Lions kijken uit naar Engeland: "Favoriet? Dat zeg ik niet graag"
Redactie
| 0 reacties
Red Lions kijken uit naar Engeland: "Favoriet? Dat zeg ik niet graag"
Foto: © photonews

De Belgen deden het in de kwartfinale van het WK hockey uitstekend tegen Duitsland en mogen nu Engeland bekampen in de halve finale. Op papier is dat een iets makkelijkere tegenstander, maar dat wil bondscoach Shane McLeod niet gezegd hebben.

Tegen Duitsland werd het 2-1 dankzij een sterke comeback. "Het was heel nipt, het waren dan ook twee uitstekende teams die tegen elkaar moesten spelen. We zijn heel tevreden dat we er als winnaar uitgekomen zijn", aldus McLeod aan Sporza. België stond maar één strafcorner toe. "Daar hebben we ook op gewerkt. Ik heb enkele rolverdelingen in verdedigend opzicht aangepast."

"Wanneer ik zeker was? Vijf seconden voor het einde kon ik eindelijk mijn headset afzetten." Tegen Engeland zijn de Belgen de favorieten. "Ja, maar daar hou ik niet van. Ik ga dat dus een beetje afzwakken. We hebben geleerd in Rio dat we de tegenstander niet mogen onderschatten. We moeten Engeland respecteren. Ze staan in de halve finales omdat ze iedereen geklopt hebben die ze tegenkwamen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws