Vanavond replay van olympische hockeyfinale: "Zou niet willen ruilen, zilver past perfect bij onze opmars"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Vanavond replay van olympische hockeyfinale: "Zou niet willen ruilen, zilver past perfect bij onze opmars"
Foto: © photonews

De Belgische hockeyploeg speelt vanavond in Ukkel een replay van de olympische finale tegen Argentinië. Voor Red Lion John-John Dohmen wordt het opnieuw een duel tegen Luca Masso. De Argentijnse kleinzoon van Eddy Merckx is ploegmaat van Dohmen bij Watducks.

Maar Dohmen, de kapitein van de Lions, zou zijn zilveren medaille niet willen ruilen met de gouden plak van zijn Argentijnse ploegmaat. "Weet je, eigenlijk zou ik het zilver niet willen ruilen voor zijn goud", zegt Dohmen in Het Laatste Nieuws. "Ik ben nu gewend geraakt aan dat zilver. Het pas perfect bij onze opmars. En de honger om nu nog beter te doen is nog gegroeid. De grote uitdaging blijft om het WK of de Spelen in Tokio te winnen."

De 28-jarige Brusselaar is overigens héél voorzichtig met zijn zilveren medaille. "Veel mensen vragen me op events om die medaille mee te brengen, maar soms zeg ik 'nee'. Ze willen ze allemaal aanraken, en ik heb schrik dat ze beschadigd raakt. Mensen beseffen niet hoe dierbaar of waardevol dit voor ons is. Het is de beloning van jarenlang werk. Ik ben echt van plan om het in de bank te laten bewaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws