Red Panthers gaan in het slot ten onder en grijpen naast halve finales

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

De Belgische hockeyvrouwen zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales het Europees kampioenschap in Antwerpen. In hun laatste groepsmatch verloren ze met het kleinste verschil van Spanje.

Voor de Red Panthers was een gelijkspel genoeg dus lag de druk voornaamlijk bij Spanje. De spanning bij beide landen leidde tot een bijzonder matige eerste helft.

De Panthers kwamen goed uit de kleedkamers, maar kregen een serieuze tik te verwerken. Spanje kwam op 0-1; maar de scheidsrechters konden op geen enkele beeld vaststellen of de bal over de lijn was geweest. Op het einde van het derde kwart probeerde België nog wel, maar een gelijkmaker viel niet. In het laatste kwart speelde Spanje het vervolgens volwassen uit waardoor het zich plaatst voor de halve finales. België is in eigen land uitgeschakeld.