Red Lions boeken eerste straffe zege sinds WK-triomf tegen Olympisch kampioen

Tegen Spanje hadden ze de zege nog uit handen te geven, maar in hun tweede match in de Pro League konden de Red Lions wel zegevieren. Nochtans was de tegenstand niet min met Olympisch kampioen Argentinië. België won desalniettemin met 2-4.

Argentinië mag dan met verschillende strubbelingen te kampen hebben, het blijft een pittig team om tegen te spelen. Op aangeven van Van Aubel zorgde Boon in de eerste helft wel al voor een Belgische voorsprong. Na een gedevieerd afstandsschot en een tussenkomst van de videoref stond het bij de rust wel weer gelijk.

Hendrickx trof na een strafcorner de buitenkant van de paal, maar Boccard en Wegnez kwamen wel tot scoren aan het einde van het derde kwart. Met tien minuten op de klok waren de Belgen helemaal zegezeker na de tweede treffer van Boon. Martinez zorgde nog voor de 2-4-eindstand.