Red Panthers sterk van start op EK: gelijkspel mag aanzien worden als echte stunt

Na de Red Lions zijn ook de Red Panthers ijzersterk van start gegaan op het EK hockey in eigen land. Ze speelden wel in het wit, want ze moesten aantreden tegen Oranje, maar dat bracht geen ongeluk. De treffer van Michelle Struijk sleepte een onverhoopt punt uit de brand.

Het is de eerste keer ooit dat de Belgische hockeydames Nederland, de nummer één op de wereldranglijst, in bedwang kunnen houden. Nochtans zag het er aanvankelijk niet zo goed uit, want Matla kon onze noorderburen na acht minuten al op voorsprong brengen.

DOELPUNT GERNIERS AFGEKEURD

In het tweede kwart viel Picard in als doelvrouw bij de Belgen en zij hielp mee om de kloof overbrugbaar te houden. Na rust geraakten de Panthers steeds meer uit de ontknelling. Gerniers leek België reeds langszij te brengen, maar de fase werd eerder al afgefloten. Het doelpunt van Michelle Struijk op strafcorner telde wel: 1-1.

In het laatste kwart kenden de Panthers nog weinig moeite om Nederland af te houden. Zo bleef het bij een gelijkspel; een enorme opsteker voor de Belgische dames met het oog op het belangrijke duel tegen Spanje.