Red Lions bevestigen favorietenstatus op het EK hockey en kloppen Engeland, maar mogen ook Vanasch danken

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Eerder deze week versloegen de Red Lions bijzonder overtuigend Spanje met 5-0. Nu was het hoger aangeschreven Engeland aan de beurt en ook zij moesten de duimen leggen. Met deze overwinning zijn de Red Lions zeker van de volgende ronde.

Op het einde van het eerste kwart kwam België op voorsprong. Een penalty corner van Hendrickx werd nog afgeblokt en Boon duwde de rebound binnen: 1-0. Enkele minuten later zette Thomas Briels de 2-0 al bijna op het bord, maar hij zag zijn poging geblokt.

Na de pauze kwam Engeland wat frisser uit de kleedkamers. Even later legde Gall aan voor een strafcorner, Vanasch was geklopt, maar zijn poging raakte de lat. De Red Lions mochten tevreden zijn dat de voorsprong na een moeilijk derde kwart nog steeds op het bord stond.

Hendrickx zorgt voor de zekerheid

In het vierde kwart volgende al snel de bevrijding voor onze Red Lions. Na een nieuwe strafscorner werkte Hendrickx met een strakke knal prima af. België speelde nog wel eventjes met 10 na een groene kaart voor Van Aubel, maar dat maakte allemaal niet veel meer uit. De Red Lions pakken zo zes op zes en zijn groepswinnaar, ze spelen nu nog met Wales tegen het zwakke broertje uit de groep.