Bondscoach van Australische hockeyploeg stapt op na desastreuze Olympische Spelen

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Bondscoach van Australische hockeyploeg stapt op na desastreuze Olympische Spelen
Foto: © photonews

De Australische hockeyploeg was als nummer één van de wereld de absolute topfavoriet voor goud in Rio. Maar na nederlagen tegen België en Nederland bleven ze met lege handen achter. De bondscoach schuwt zijn verantwoordelijkheid niet en neemt ontslag.

Graham Reid is met onmiddellijke ingang opgestapt als bondscoach van de Australische hockeymannen. Hij nam het besluit als gevolg van de desastreus verlopen Olympische Spelen. De wereldkampioen, favoriet voor het goud in Rio, werd in de kwartfinale met 4-0 vernederd door Nederland. In de groepsfase verloor de nummer één van de wereld al met 1-0 van de Belgian Lions.

"Ik heb dit besluit met pijn in het hart genomen'', zei Reid in een verklaring. "Na acht jaar bij de hockeyploeg te hebben gewerkt, zes als assistent en twee als baas, is het nu het moment om te veranderen.'' De functie van Reid wordt ad-interim overgenomen door zijn assistent Paul Gaudoin, die volgende maand tegen Nieuw-Zeeland voor het eerst als verantwoordelijke bondscoach op de bank zit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws